Image

De Rozen

 

Naast de Skimmia worden er ook stamrozen en struikrozen geteeld. Dit is een mooi kleurend voorjaar tot zomer product. Deze plant geeft mooie kleurende en soms geurende bloemen waarvan u de zomer kunt genieten. De stamrozen en struikrozen bij Plantenkwekerij André van der Burg komen in December als een gewortelde roos binnen. Om een goed beeld te geven hoe de stamrozen en struikrozen geteeld worden en uitgroeien tot een mooie sierplant voor op het terras of in te tuin lichten we de seizoens fases toe. 

 EIND NOVEMBER TOT DECEMBER
In de wintermaanden worden de stamrozen en struikrozen geleverd als een gewortelde stamroos en struikroos. De stamrozen en struikrozen worden gesnoeid tot de goede lengtes en vervolgens aan de oppotmachine gepoot in een pot. De rozen worden uitgezet in de kas en zijn nu klaar om de groei te starten.

JANUARI TOT APRIL
De rozen zijn nu volledig in de groei en hebben weinig onderhoud nodig. De nieuwe takjes (uitlopers) aan de plant gaan groeien. Zo krijgt de roos een volle kroon en wordt het een volgroeide sierplant.

APRIL TOT MEI
De rozen hebben een snelle groei. Je ziet de rozen steeds meer knoppen ontwikkelen en langzaam gaan deze bloeien. De stam- en struikrozen zijn klaar voor de verkoop. Dit is een mooie periode om de roos te platen in de tuin of in een pot op het terras. De rozen houden van een zonnige plek.

JUNI TOT OKTOBER
De roos laat al zijn knoppen uitkomen tot mooie bloemen.  

 

Soorten

 

Stamrozen

 Stamrozen hebben we in 2 verschillende potmaten, 17cm en 19cm. De stamrozen in de 17cm pot hebben een stam van 40cm en in de 19cm een stam van 55cm. Daarop komt een mooie volle kroon. We proberen elk jaar weer een mooie mix van kleuren, zowel groot als kleinbloemige soorten te hebben staan.

 

Nostalgie, Marie Curie & (Red) Leonardo Da Vinci

 

 

Castle, Palace & Hit soorten

 

 

Romanza soorten

 

 

Verzorging

 

Zon of schaduw?

De roos groeit het beste in de zon. De roos heeft de warmte nodig om de bloemen uit te laten komen en te blijven groeien.

Nat of droog?

De stamrozen en struikrozen zijn niet veeleisend. Als het een aantal dagen droog is wil de roos wel graag iedere dag water. Wel is het belangrijk als de roos in een pot is gepoot om onderin de pot wel gaten te maken, dat kan het overige water weglopen.

Pot of in de grond?

De stamrozen en struikrozen kunnen zowel in de volle grond gepoot worden als in een pot. De rozen zijn niet veeleisend qua grond, ze groeien vrij makkelijk. Om de plant goed te verzorgen is het van belang om iedere +/- 6 weken kunstmest te geven.

Snoeien?

De roos groeit vrij snel. Het is van belang om de roos dan ook twee keer in het jaar te snoeien. De momenten dat de rozen worden gesnoeid worden is rond november, alleen de lange takken. Als de roos in november te kort wordt gesnoeid en er komt een strenge winter, zal de roos aangetast worden. In maart wordt de roos gesnoeid tot er +/- 10 cm lengte overblijft vanaf de kroon.
Barmweg 3
2651 NV
Berkel en Rodenrijs